Почина работникът, пострадал при аварията в завод „Арсенал”

Животът

15-03-2018, 08:41

Снимка:

Кадър: Нова ТВ

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на "Арсенал": Отново имаме нарушение на инструкциите за безопасност

Инспекцията по труда установила над 400 нарушения в завода за една година

Почина работникът, който получи тежки изгаряния след аварията в завод „Арсенал”, станала в сряда в цех за химически смеси. Това съобщи за NOVA TV областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

45-годишният Красимир Желев пострада при възпламеняване на барут в помещението, в което – по думите на вътрешния министър Валентин Радев - той изобщо не трябвало да влиза.

На място загина още един служител на завода – 27-годишният Цеко Василев.

Машините в злополучния цех се управляват дистанционно, а влизането в помещението става, само когато е изключен т.нар. „миксер” . По неизвестна засега причина двете жертви обаче се озовават в производството при работеща машина. Секунди по-късно пламва сместа за снарядите.

Прокуратурата работи по две основни версии за инцидента: техническа повреда и човешка грешка, която може да е била следствие от неспазване на инструкциите за работа в цеха. Това каза пред камерата на NOVA окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Оказа се, че Инспекцията по труда извършва проверки в „Арсенал” на всеки три месеца. През последната година експерти са влизали в завода 100 пъти. Установени са повече от 400 нарушения.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен