„Берое“ U19 отстъпи на „Ботев“ (Пловдив)

Следващият кръг в първенството е в края на март

„Берое“ U19 отстъпи с 1:2 на „Ботев (Пловдив) в среща от 19 кръг на Елитната група. Двубоят се игра този следобед на изкуствения терен на базата на „Ботев“ в квартал „Коматево“.

Попадението за момчетата на Иван Гаджев реализира Руси Чернаков в 13-та минута. Футболистът на старозагорци се разписа с хубав удар от средна дистанция.
През първото полувреме именно играчите на „Берое“ бяха по-активни и диктуваха събитията на терена. Въпреки добрите им атаки по двата фланга „зелено-белите“ не успяха да отбележат втори гол и двата тима се прибраха на почивката при резултат 1:0 в полза на „Берое“. 
 
След почивката домакините се активизираха и успяха да изравнят в 58-та минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка. В 77-та те отбелязаха и втори гол и оформиха крайния резултат. 
 „Като цяло съм доволен от играта на отбора. През първото полувреме надиграхме отбора на Ботев. След почивката те бяха по-активни. Ще гледам видеозаписа и тогава ще коментирам ситуацията при дузпата, с която бе изравнен резултата“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ U19 Иван Гаджев.
„Берое“ U19 е на 8 място в класирането с актив от 27 точки. Старозагорци обаче са и с мач по-малко заради отложената си среща с „Левски“. Следващият кръг в първенството е в края на март заради участието на националния отбор до 19 г. в евроквалификации в Испания.