Никодимов: Каранга притежава характер на победител

Дербито ще е много напрегнато

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира поведението на терена на "червената" звезда  Фернандо Каранга. Според него бразилецът се държи като наивно дете и трябва да бъде строго смъмрен от своите треньори.


Паро е на мнение, че предстоящото дерби с Левски ще бъде доста напрегнато. Според него сега е било моментът и двата гранда да докажат колко са големи.

"Треньорите и шефовете трябва да седнат и да поговорят много сериозно с Каранга. Да му дръпнат ушите и да се усети малко. Държи се като някакво дете. Не знам дали нарочно не си изкарва картони. Играеше си с бръснача срещу Пирин и то точно преди вечното дерби".

"Това не е нормално поведение за мен. Ами ако го накажат?! Да не говорим, че вече виси с картони и при нов ще му спрат правата за два мача. Просто не се замисля, действа импулсивно и на моменти безотговорно. Каквото му хрумне на момента, и го прави. Ръководството и треньорите трябва да се намесят - да го предупредят, да проведат много сериозен разговор с него, преди да е станало късно. Да му дръпнат юздите, да го стопират, за да не издъни отбора във важните мачове. Каранга трябва да осъзнае, че действа твърде необмислено в някои ситуации. Не бива да се чувства безнаказан", коментира Никодимов пред "Тема Спорт".

"Иначе е неоспорим факт, че той е ключов играч за ЦСКА с огромен принос за точковия актив на отбора. Непримирим е и притежава характер на победител.

"Дербито ще е доста напрегнато. Сега е моментът двата отбора да покажат колко са големи. За ЦСКА мнението си го казах неведнъж - че не се представя, както през есента. Левски и те са с колебания. Ту дръпнат напред, ту назад. За един мач обаче винаги можеш да се мобилизираш", отчете Никодимов.