Директорът на Европол: Контрабандата на наркотици остава най-голямата престъпност

Политика

19-03-2018, 11:56

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уейнрайт: Около 30 хил. са потенциалните терористи в Европа

Следим престъпните деяния в т.нар. „тъмна мрежа“, както и криптовалутите и начина, по който се използват от терористите

Контрабандата на наркотици си остава най-голямата като обем престъпност в Европа. Това каза изпълнителният директор на Европол Роб Уейнрайт на Срещата на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, предаде Агенция „Фокус“.

„Има значително увеличение на нашата работа през последните години. През миналата година имаме 26 000 единици съдържание, които са премахнати и сега работим по различни платформи. Опитваме се да дадем повече енергия на стратегиите за борба с контрабандата на наркотици. По отношение на обема това си остава все още най-голямата престъпност в Европа. Тя засяга хиляди от нашите граждани и то ежедневно“, коментира Уейнрайт. По думите му това е една много тежка сфера на борба с престъпността в продължение на десетилетия.

 „Нямаме основания да се успокояваме. Следим престъпните деяния в т.нар. „тъмна мрежа“, както и криптовалутите и начина, по който се използват от терористите. По отношение на киберпрестъпността се опитваме да обменяме информация, както и по борбата с тероризма. Започваме да работим с държавите членки по разработването на схеми за предоставяне на информация за пътуващите“, допълни Роб Уейнрайт и уточни, че продължават да са ангажирани с ефективната борба за осигуряване на вътрешната сигурност на гражданите.