Тома Биков: Изказването на Таско Ерменков е срещу националния интерес

Политика

21-03-2018, 11:21

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов: БСП да се самоопределят, а не да продължaват с двойния аршин

Сагата след спорния пост във Фейсбук на червения депутат продължава

Неадекватно и недопустимо изказване от страна на народен представител, което уронва престижа на Народното събрание. Таква определят от ГЕРБ поста на колегата си от БСП Таско Ерменков. Примомняме ви, че в своя публикация в социалните мрежи преди дни Ерменков написа:

"Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти!".

Оставяме без коментар неадекватния стил на написаното, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Разбирането на ПГ на ГЕРБ е, че отношенията между България и Русия трябва да стъпват на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменков нарушава не само българския национален интерес, но и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се изграждат българо-руските отношения, се казва още в декларацията на управляващите.