Добро партньорство между Казанлък и Брезово

За 150г. от гибелта на Хаджи Димитър

Това договориха кметовете на Казанлък и на Брезово за предстоящите юбилейни чествания на среща в кабинета на Галина Стоянова. „Радостна съм да обединяваме усилия за подобни важни исторически поводи!“, отбеляза кметът на община Казанлък към своите колеги инж.Радньо Манолов, кмет на община Брезово и Христо Енков, кмет на село Свежен.

Предвидените събития по места могат да се допълват, за да се отбележи годишната подобаващо, с внимание към заслугите на героите и възможно най-доброто им представяне пред младите, медиите и всички хора. Около това важно послание се обединиха участниците в срещата след кратко представяне на своите програми за юбилея.

Те се разбраха да работят заедно по патриотичната тема за подвига на възрожденската чета на Хаджи Димитър, докато историческите въпроси на официалната и неофициалната летопис ( за мястото на гроба на великия български четник – Бузлуджа, Казанлъшко или Кадрафил, Свеженско) намерят своите научни отговори.

Кулминацията на тържествата за 150г. от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета в община Казанлък е на 14-ти юли на връх Бузлуджа (Хаджи Димитър), а на община Брезово – 4—ти август, т.г.