Цветан Цветанов: България няма да експулсира руски дипломати, ако няма заплаха

Новините

24-03-2018, 13:40

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Великотърновски художник изненада Цветан Цветанов със своя картина

Зам.-председателят на ГЕРБ, коментира, че в момента няма данни някой от тях да заплашва националната сигурност

„Когато има нарушаване на националната ни сигурност ще се предприемат съответните действия от компетентните органи“, с тези думи Цветан Цветанов коментира публикация от Таймс, според която властите в София също ще изгонят руските дипломати от страната. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта обаче, че България е солидарна на Европейския съюз. Той обяви, че България няма намерение да експулсира руски дипломати, защото в момента няма данни някой от тях да заплашва националната сигурност.

"Има единна позиция на ЕС и България като член от европейското семейство, е солидарна с нея. Това, което беше изразено от Великобритания беше подкрепено и от останалите велики сили, които изповядват европейските ценности. В тази посока няма какво повече да се коментира“, обяви още Цветан Цветанов.

Той е в Поморие където в момента се провежда семинар на партия ГЕРБ, в който участват структурите от региона. 

„Ще говорим за реалните политики, които предстоят през следващите месеци, стаблиността, която имаме в държавата и да се подготвим за фалшивите новини и всички спекулации, които ще се правят от нашите политическки опоненти в лицето на БСП. Те нямат алетернативните решения, те не могат да се похвалят с управленски решения и тяхната единствена цел е да рушат и дискредитират опонента си“, каза Цветан Цветанов преди началото на форума.  

В семинара се включват още кметът на Бургас Димитър Николов, вицепремиерът Томислав Дончев, народният представител от ГЕРБ-Бургас и председател на Комисията по околната среда и водите Ивелина Василева, народният представител от ГЕРБ-Бургас и областен координатор на партията Димитър Бойчев, кметът на Поморие Иван Алексиев, както и политологът Тома Биков.