Германия си е Германия

Томас Мюлер отбеляза красив гол на Испания

Германия и Испания завършиха 1:1 в контрола в Дюселдорф. Ла фурия поведоха и имаха още поожения да увеличат резултата. В тези моменти Германия не изглеждаше този стабилен и мачкащ отбор.

След красивото попадение на Томас Мюлер домакините заиграха типично по свой почерк. През второто полувреме те имаха своите шансове,но и равен с друг фаворит за световната титла също е добре.

Двубоят на Германия и Испания съвпадна с прогнозите на Диего Марадона за това кой е фаворит за световната титла в Русия. Аржентинският футболен гении бе категоричен,че титлата ще се реши именно между Германия и Испания. Даде резерв на доверие към Франция. А своята Аржентина и нейният съперник от Южна Америка Бразилия бяха поставени в неговото предвиждане, след тези три европейски отбора.

Германия и Испания имат, както сега е модерно да се казва, широчина на състава. Националните треньори на Бундестима и на Ла Фурия имат голяма възможност да избират играчи. При това на пейките и на двете национални гарнитури ще трябва да седнат футболисти, които, ако бяха с други националности щяха да са твърди титуляри.
През следващите месеци до започването на Мондиала ще се види какво ще е развитието на двата основни претенденти за световната титла.
Едно е ясно след този мач. Испания отново се събужда за най-високи цели. А Германия си е Германия. Отново фаворит номер едно за спечелване на Мондиала.