Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ станаха отличени „Oрфееви таланти“

Мисия Пловдив

27-03-2018, 12:33

Снимка:

Средно училище "Свети свети Кирил и Методий"

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От години учениците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ печелят овации за своите изпълнения

От 22 до 25 март в град Пловдив се проведе Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“.  Събитието традиционно се провежда всяка година в предпоследната седмица на месец март. Според информацията на уебстраницата на мероприятието, конкурсът се посещава годишно от над 15 000 участници от всички 28 административни области в България. 
Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, заедно със своите ръководители, взеха участие в конкурса на 23. 03. Талантливите участници от плводивското училище обраха овациите на публиката и журито и бяха отличени с грамоти и плакет за тяхното успешно представяне. Златна лира на Орфей беше присъдена на Ансамбъл „Марица 2“ с ръководител Нели Карабахчиева. Ансамбъл „Марица 1“ с ръководител Боян Алексиев беше отличен със сребърна лира. Призова позиция зае и ученичката от Х клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Мина Хюремова с ръководител народният певец Здравко Мандаджиев. Нейното вокално изпълнение беше отличено със златна лира на Орфей, придружена  от медал.
От години учениците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ печелят овации за своите изпълнения.  Те не пропускат възможност да покажат своя талант, съчетан с отличната работа на техните ръководители. Самото училище е известно с подкрепата за развитие на талантите на своите възпитаници. Паралелките със засилено изучаване на музика, народни танци, народно пеене и дизайн всяка година привличат много млади таланти, които работят усилено и неуморно със своите ръководители, за да развиват пълния си потенциал и да споделят своите способности със света.