Таня Михайлова за ТУЕС: Няма причини за притеснение

Животът

28-03-2018, 10:07

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Просветният министър: Няма да се променя статутът на ТУЕС

Никой не оспорва фактът, че практическото образование, което се получава в ТУЕС е доказало своето място

Няма причини за притеснение за това какво ще се случи в негативен план на училището. Основното, което ще се случи, е това училище да продължава да работи и да дава качествено образование. Това обясни в сутрешния блок на БНТ заместник-министърът на образованието Таня Михайлова по казуса с Технологичното училище "Електронни системи". Тя допълни, че никой не оспорва фактът, че практическото образование, което се получава в ТУЕС е доказало своето място в обр система в България.

"В Закона за предучилищното и училищното образование никъде няма поставена забрана преподаватели във висши учебни заведения да преподават в съответно средни училища, защото аз подчертавам, че това всъщност е едно училище, което задължително трябва да даде средно образование", коментира Михайлова.

"Притесненията нямат основание", категорична е тя.

"В закона изрично е записано, че когато учителите са по професионална подготовка, тя трябва да са специалисти в съответната област, с висше образование, но не е задължително педагогическа правоспособност", заяви заместник-министърът.