ГЕРБ: „Мездра гейт-2“, няма такава шуробаджанащина

Политика

05-04-2018, 12:53

Снимка:

Кадър/Фейсбук лайф

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ със сигнал до прокуратурата срещу кмета на Сопот

ГЕРБ искат оставката на кмета на Мездра

Управляващите с „шуро-зетьо-баджанашки списък“ на назначенията на възлови места в общината

ГЕРБ продължават с разкритията за близки назначения в община Мездра. „Днес ще ви представим "Мездра гейт-2", няма такава шуробажанащина. Всички червени – уредени“. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание експертът от ГЕРБ Антон Тодоров.

ГЕРБ извадиха и схема-списък на всички длъжности заемани от роднините на кмета Генади Събков в общината. Изброиха и всички роднински назначения с информация за техните длъжности. Те работят в сферите на образованието, общинската дейност, здравеопазването, архитектурата и поддръжката.

„В писмо на фирмата, която строи спортната зала се казва, че тепърва се подава известие за прекратяване на договора, въпреки че Събков заяви, че договорните отношения са приключени. Строителството не може да продължи поради липса на дейност от възложителя. Ние питаме Събков, осигурил ли е всичко необходимо, има ли или няма договор за строителството на обекта, попита депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова. 

Както „България утре“ писа, вчера от ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата за „Мездра-гейт” и кмета на града Генади Събков. По-късно според ГЕРБ градоначалникът събрал журналисти на импровизиран брифинг и си позволил да нарича някого „болен“ мозък, с което ги провокирал да продължат с разкритията.