Яйце за баба и дядо

Общество

05-04-2018, 14:27

Снимка:

Моника Гаджанова

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца боядисаха "Яйце за баба и дядо" в храм в "Младост"

Защо боядисваме яйца за Великден?

Проявата е част от Националната кампания „Великден за всеки“.

Омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани от неделното училище към столичния храм „Рождество Христово“ в София боядисаха 500 яйца на Велики четвъртък. Проявата е част от Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“.

Дотук събраните средства за подкрепа на българските пенсионери са над 400 000 лв. и тонове храни, които още не са отчетени, съобщи Мая Манолова. Тя използва случая да прикани представителите на бизнеса да са по-щедри и да им напомни, че не е късно да се включат в събирането на средства.

Банковата сметка на кампанията ще е активна още няколко седмици след Великденските празници, защото фирмите реагират по-бавно, а някои предприемачи разбират за инициативата в празничните дни. Със сигурност това, което е събрано непосредствено преди Великден и след това, ще отиде за подкрепа на пенсионерите по време на следващия голям християнски празник Гергьовден.

Мая Манолова се обърна към всички пенсионери, които очакват подкрепа по инициативата, и ги прикани да проверят в пощенските клонове, в общината или на страницата на институцията „Омбудсман“ в интернет дали имената им са в списъците, които вече са достъпни. Всяка година ваучерите достигат до 30-35 000 пенсионери, а хранителните пакети стават все повече.  

Паричните помощи се разпределят от НОИ в зависимост от размера на пенсията. Всички, които са малко над прага, определен от МС за Великденските добавки, имат шанс да бъдат подкрепени от Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“. Ако има пенсионери с еднакъв размер на пенсията, помощта ще получи този от тях, който е с по-голямо ЕГН.