Мартин Камбуров влезе в клуб 200 гола в първенството

Вкара два гола за Берое в старозагорското дерби с Верея

Берое победи като гост съгражданите си от Верея в старозагорското дерби с 3:0. Два гола вкара Мартин Камбуров. Така изкусния голмайстор влезе в клуб 200 на първенството на България.

Пред него остана само абсолютния рекордьор Петър Жеков с 253 попадения в "А" група. Мартин продължава своята кариера и ще се опита да доближи поне малко ненадминатия майстор на попадения в ЦСКА и преди това в Берое Петър Жеков.


Мартин е шампион на България през 2004 година с Локомотив Пловдив. Със "смърфовете" става и носител на бронзов медал през 2005, когато локомотивци се класират на трето място. Камбуров е пет пъги голмайстор на "А" група.


Усетът му към головете той го има от ранни години и знае винаги как да насочи топката към мрежата на съперника. Без значение дали е от волле,с глава или от фаул. Той признава,че е научил да изпълнява фаулове при престоя му в Спартак Плевен от маестрото на свободните удари Пламен Гетов.


Пред Мартин са още голове докато е на терена. Независимо в какъв екип играе. Той допринася за колорита на българския футбол, а привържениците на Берое имат привилегията да се радват на неговите голови умения. Футболна България винаги оценява неговата голова жажда, която не престава и до ден днешен.