Томаш: „Аплаузи за легендата Мартин Камбуров“

Спорт

07-04-2018, 09:29

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Преди „Верея“ – „Берое“

„Берое“ излезе трети след 3:0 над „Верея“

Старши треньорът Александър Томаш говори пред медиите след победата над „Верея“

– Г-н Томаш, честита победа! Коментарът Ви за двубоя?
– Благодаря! Честита и на Вас! Мисля, че контролирахме събитията на терена с малко изключения, където се огънахме в здравите единоборства, в които ни постави противникът. Искам да ги поздравя за това нещо. Видях друга страна – бяха доста агресивни, доста близко до нас. Там имахме малко проблеми, но ги коригирахме доста бързо. Изцяло контролирахме събитията и резултата на терена.

– След първия гол нямаше ли прекалено успокоение във Ваши играчи до края на първото полувреме, като че ли изпуснахте инициативата тогава?
– Чисто футболната инициатива не сме изпуснали. Изпуснахме инициативата горе в главата да притежаваме топката, защото излязоха в различна схема, да бъдат близо до нас. Но индивидуалните качества на нашите футболисти мисля, че са по-добри и успяхме да неутрализираме противника.

– Преди мача Ви питах, че разликата с „Левски“ е преодолима още в този кръг – нищо не казахте. Сега вече това е факт – „Берое“ е трети…
– Готвим се за следващия мач. Имаме много важен мач, играем срещу „Ботев“ и гледаме да направим всичко възможно да бъдем по най-добрия начин срещу този противник.

– От психологическа гледна точка това как действа на футболистите?
– Нашата задача е да поработим точно там. „Берое“ оттук нататъка, а и досега играе във всеки един мач да изглежда по-добре, да се опитаме да изглеждаме по-добре – някой път успяваме, някой път не успяваме. Тук е моментът да похваля целия отбор и легенда като Мартин Камбуров, защото допринасят наистина страшно много.

– Какво му казахте след втория гол?
– Мисля, че първият гол, който отбеляза, бе срещу „Черно море“. Точно преди да отбележи този гол, мисля, че изтърва една или две ситуации. Тогава си разменихме реплики двамата. И точно това му казах днес, което му казах тогава. Че това неминуемо ще се случи, защото виждам как работи. Не съм го познавал лично преди това – само като футболист. Но той е професионалист отдаден и мисля, че цялата футболна общественост го вижда и трябва да се отдаде уважение към такива хора. И те само могат да научат по-младите на много неща, така че още един път – аплаузи за легенда като Мартин Камбуров! Има хора, които нямат 200 мача, а какво да кажем за 200 гола?

– След мача с „Левски“ се оплакахте, че част от футболистите Ви са контузени. Карлос Охене днес пропусна срещата – за „Ботев“ ще можете ли да разчитате на него и изобщо да бъдат всички в добро функционално състояние?
– Всичко зависи как ще протече тази седмица. Най-важното за нас е здравето на футболистите. Тук е моментът да похваля и лекарския ни щаб, които са всеотдайни и правят всичко възможно, но това им е работата и трябва да продължат.

– Преди няколко дни излезе информация за Иван Иванов. Днес той все пак излезе, гласувахте му доверие и бе в титулярния състав. Ще коментирате ли това?
– От доста време Ви казвам, че всичко, което излиза в пресата и не е потвърдено през нашия сайт, да считате информацията за не-до-сто-верна. Така че нямам повече коментар по този въпрос.

Източник: beroe.bg