Ще има ли повече надзиратели след бягството от Софийския затвор?

Животът

11-04-2018, 11:20

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

След бягството на затворниците: Надзирателите на бунт!

В момента има дефицит и от хора, и от техника

Не смятам, че ще избягат още затворници. Това заяви в ефира на Нова Телевизия зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

По думите му комисия се опитва да уточни всички детайли по бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев. Има нов началник на затвора и се провеждат редица мероприятия, за да се избегне бягство на други затворници. А самият затвор, който се намира в центъра на столицата, разполага с два входа, като охраната на товарния вход е различна от тази на главния вход.

„За надеждната охрана на местата за лишаване от свобода, е нужен един разумен баланс между хора и техника. За съжаление, ние в момента имаме дефицит и от хора, и от техника”, каза още проф. Николай Проданов.

И изчисли, че за да бъде надеждна охраната на цялата затворническа система, са необходими още 700 служители.

Той коментира и версията служител на затвора да е помогнал при бягството на Пелов и Колев. „Единият вариант е действително да има служител, който да е помогнал за бягството. Но има и варианти без помощта на служител да е вкарано оръжието”, допълни проф. Николай Проданов. И похвали служителите на затвора, които са реагирали адекватно при създалата се кризисна ситуация при бягството на затворниците.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"