Как да се справим с пролетната умора

Експерт по хранене с енергизираща и детоксикираща рецепта

Как да се справим с пролетната умора, преяждането по Великден и липсата на тонус? Отговорите на тези въпроси потърси България он еър заедно с експерта по хранене Яна Данаилова.

"Пролетната умора засяга предимно дамите. Отпадналост, главоболие... Дължи се до голяма степен на авитоминозата, тъй като през зимата нямаме достъп до плодове и зеленчуци, които са расли по нашите географски ширини и посягаме повече към въглехидратите", посочи Яна Данаилова.

Тя приготви енергизираща и детоксикираща закуска с помощта на блендер и мощни антиоксиданти като годжи бери и инка бери. В нейната рецепта присъстват още ягоди, киви, сурови какаови зърна и богатият на магнезий спанак.

"Смутито е храна, не е гарнитура. Хранителната му стойност зависи от концентрацията на хранителни съставки. Витамин C помага на пречистим тялото си и повишава нашия имунитет", каза още Яна Данаилова.

Експертът по хранене отбеляза, че не слага вода при останалите съставки, защото тя разрежда стомашните сокове.



Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"