15 тона боклуци събраха доброволци в парк Въртопо

Мисия София

16-04-2018, 14:44

Снимка:

facebook

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Районите "Младост" и "Студентски" ще помогнат за чистенето на Парк "Въртопо"

Почистването продължава идния уикенд в „Младост“ 2, 3, 4 и кв. „Горубляне“

Над 15 тона боклуци бяха събрани от 200 доброволци при почистването на парк „Въртопо“ само за ден. Безхаберието на хората и липсата на отговорност към околната среда и парковете наистина фрапира доброволците. При оборките участниците в акцията попадаха на интересни находки, за които се шегуваха, че трябва да бъде направен конкурс - бяха намерени велосипед, детска количка, войнишки шапки, с етикети от 1984 година, нови тигани, буркани с туршия, ключодържател от Хавана, дрехи, огромни количества строителни и битови отпадъци, предадоха от пресслужбата на район "Младост".

В почистването, организирано от доброволци и получило пълно съдействие от Район „Младост“, Район „Студентски“ и Столичен инспекторат, се включиха хора от всякаква възраст – от току-що проходили момичета и момчета, до пенсионери. Надянали ръкавици, чували пълниха кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, заместник-кметовете и служители на района, политиците Трайчо Трайков и Владислав Панев, активисти от неправителствената организация „Зелен Младост“ и др.

За втора година беше направено почистване от кмета на „Младост“ и хора от екипа на парка до 27 поликлиника в „Младост“ 1. Нямаше помен от миналогодишната акция. Там бяха намерени освен типичните за всички паркове камари със строителни отпадъци, дрехи, части от велосипеди и дори телевизор, множество други битови отпадъци.

Почистването в „Младост“ върви с пълна пара. Стотици хора излязоха в различните части на квартала, за да оформят цветни лехи, да направят оборки, да боядисат пейки и катерушки. Такава акция бе направена от малчуганите от Неделното училище към храм „Св. Преображение“ в „Младост“ 3. От „Младост“ 1, 1А и „Полигона“ малчугани, родители, баби и дядовци дружно събраха над 20 тона боклуци от междублоковите си пространства, градинките, детски площадки. Направиха ги по-чисти, по-уютни, по-цветни с бои и луковици подарени от районната администрация на „Младост“.

Почистването продължава идния уикенд в „Младост“ 2, 3, 4 и кв. „Горубляне“. Все още има количества останали бои, четки, ръкавици, чували и луковици, които домоуправителите могат да вземат от сградата на районната администрация в „Младост“ безплатно, за почистване и разкрасяване на междублоковите пространства.