Цветанов: Позицията на президента предвиждаше излизане от ЕС и НАТО

Политика

19-04-2018, 21:15

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

След КСНС: Отпускат повече средства за армията

Позицията е тревожна, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ

Уводните части на становището, с което трябваше да излезем след края на срещата икоето бе подготвено от президента и неговите експерт,  звучаха така, сякаш сме тръгнали да излизаме от ЕС и НАТО. Това съобщи след КСНС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.  „Ако бяхме приели тази позиция, изготвена от екипа на президентството , и предложена от президента, трябваше да започнем стъпки за излизане от НАТО и ЕС.“, заяви Цветанов.

Той описа съдържането на документа така: „Тревожност, тревожност и непоследователност в позицията години след приемането ни в ЕС и НАТО.“

Правителството категорично е отхвърлило това становище и негови членове са реагирали емоционално, а премиерът ги е подкрепил съобщи още Цветанов.

„Ние искаме да останем в ЕС и да бъдем в НАТО и да бъдем достойни членове, да гарантираме защитата на България и да бъдем част в този Съюз.“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Той обясни, че в съдържанието не е било записано в прав текст, че България ще излезе от НАТО и ЕС, но е съдържало подобни изводи. Освен това черновите на становището са били събрани и прибрани от администрацията на президента.  Това е довело и до съкращаване на уводната част на становището с 2/3.