Цветанов: Да спорим за политики, а не с лични нападки

Политика

21-04-2018, 12:33

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

По думите му да се правят внушения е елементарен подход

Нека спорим за политики и да не използваме лични нападки, така зам.-председателят на ГЕРБ отговори на президента Румен Радев, който вчера коментира, че „явно г-н Цветанов по трудно осмисля какво чете“.

„Може би в момента и журналистите очакват да кажа някакъв епитет или нещо, което да провокира или да продължава този махленски дебат между мен и президента Радев. Аз предпочитам да не отговарям по същия начин. Аз смятам, че отговорите на подобни въпроси трябва да бъдат отговори с политически послания.“, заяви Цветанов по време на политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда във Вършец.

Според шефа на ПГ на ГЕРБ  заиграването със страховете, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката.

„Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти“, заяви още Цветанов.

По думите му в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните-членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия. „В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия“, съобщи Цветанов.