Стотици деца се забавляваха на празник в зоопарка в Стара Загора

Малките старозагорци се включиха в творчески ателиета и работилници

Весел празник по повод Деня на земята организира  Община Стара Загора по инициатива на Народно читалище „Родина-1860” и с участието на Център за подпомагане за личностно развитие,  Регионален исторически музей, НЧ „Св. Климент  Охридски-1858”, НЧ „Настроение”.

Стотици деца и родители дойдоха в Зоопарка, чийто рожден ден също бе част от празника.

„Радвам се, че има толкова много деца и родители. Благодаря ви, старозагорци, че сте тук”, каза при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. „Днес имаме два празника, нека се забавляваме сред природата”, пожела Сотирова. Тя благодари на директора на Зоопарка д-р Радослав Михайлов и на екипа му, които се грижат с изключителна отговорност и отдаденост за животните.

„Община Стара Загора помага, но ще бъде добре в близко време да има и европейски проект за обновяване на зоопарка”, допълни зам.-кметът.

Програмата откриха мажоретките от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Дошлите на празника се насладиха и на моного  песни и танци заедно с ВС „Усмивки”, ВС „Траяна глас”, ДВФ „Звездопад”, ФШ „Жарава”, ДТС „Тракийче”, ДТС „Загорци”, Фолклорно танцово студио „Настроение”.

Малките старозагорци се включиха в творчески ателиета и работилници, отворени за всички сръчни ръце и любознателни натури.

Първи стъпки в археологията направиха мераклиите да откриват артефакти в ателието на Регионалния исторически музей. Напътствани от директора на Астрономическата обсерватория Алексей Стоев, децата наблюдаваха слънцето и слънчевата активност, и научиха много интересни факти за астрономията.

Желаещите да рисуват имаха възможност да се проявят в различни практики, а млади експериментатори усвояваха нови полезни съоръжения за природата.
Имаше и желаещи за  народни танци и хора и много други развлечения.

Разбира се, всички разгледаха и животните в зоопарка, които за радост на малки и големи бяха навън в топлото време.