"Четяща Стара Загора" отбелязва Деня на книгата

В парк „5-ти октомври“

Празник на книгата с писателките Цвета Белчева, Петя Александрова и Мария Донева започва от 11:00 часа в парк „5-ти октомври“. Инициативата е част от XIIІ Маратон „Четяща Стара Загора” 2018 г. Програмата продължава в в 17:30 часа с „Адвокатът на лудите“ Владо Любенов и неговата китара в Регионален исторически музей;  в 19:30 часа в Къщата на Архитекта с Яница Радева, Десислава Узунова, Яна Ленова-Димитрова и Владимир Полеганов и сб. „Гласовете на българския диаболизъм“.
Петя Александрова, Цвета Белчева, Мария Донева, Владо Любенов, Яница Радева, Десислава Узунова, Владимир Полеганов, Яна Ленова-Димитрова и цяла Четяща Стара Загора ще отбележат 23 април - Световния ден на книгата и авторското право. Програмата на община Стара Загора е част от Националната програма „Четяща България” и от „Походът на книгите”, организиран ежегодно от Асоциация Българска книга и Българската библиотечно-информационна асоциация.
XIIІ Маратон „Четяща Стара Загора” 2018 г. е част от Културния календар на Община Стара Загора. Организира се в партньорство между библиотеките „Родина” и РБ „Захарий Княжески”. Инициативата е подкрепена от сайта „Детски книги” и издателските къщи „Ентусиаст”, „Парадигма”, „Сиела”, „Персей”, „Жанет 45”.
Международният ден на книгата се отбелязва от 1996 г. по инициатива на ЮНЕСКО като знак на признание за ролята и силата на писаното слово.