Марсилия и Лион с шансове да изместят монегаските

Загуба на Монако забърка битката за второто място във Франция

Изненадващо или не, Монако загуби като гот на Гингам с 1:3. В същия кръг от първенството на Франция Лион бе безапелационен гост на Дижон и победи с 5:2. Марсилия разгроми на "Велодром" Лил с 5:1.

Четири кръга преди края на шампионата ПСЖ си е осигурил преди това първото място и има 90 точки след победа като гост на Бордо с 1:0. Монако обаче има 70 точки. А Лион и Марсилия са с по 69. От сигурен участник в групите на Шампионската лига, като втори монегаските може дори да останат на четвъртото място и да загубят третото, което би им дало право за участие в плейоф за влизане в групите на най-комерсиалния турнир.


Ако Марсилия спечели Лига Европа,тогава и четирите отбора ще са участници в Шампионската лига. Защото марсилци ще влязат директно в групите на Шампионската лига като победител в Лига Европа.


Ето какво предлага програмата на френското първенство в оставащите четири кръга за Монако, Лион и Марсилия.


В 35-и кръг ще играят Лион - Нант, Монако - Амиен и Анже-Марсилия. В 36-и кръг се срещат Лион-Троа ,Каен - Монако и Марсилия - Ница. В 37 кръг мачовете са Гингам - Марсилия, Страсбург - Лион и Монако Сент Етиен. В 38-и кръг играят Лион-Ница,  Марсилия- Амиен и Троа - Монако.


От програмата се вижда,че Ница и Сент Етиен могат да объркат сметките на претендентите за второто място. Нищо,че и в трите случая гостуват. Още повече,че на тези два отбора също им трябват точки, защото се борят за  местата в Лига Европа. Ница и Сент Етиен плътно са преследвани за тези места от Рен, Монпелие и Нант.

Очакват ни наистина интересни срещи. А със загубата си от Гингам като гост монегаските направиха битката за второто място много интересна.