Шефът на полицията в Раковски остава в ареста

Крими

23-04-2018, 16:38

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

20 хиляди лева подкуп поискал шефът на полицията в Раковски

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване

Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо Георги Илиев.
Съдът счете, че съществува обосновано предположение Георги Илиев да е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения - по чл. 302 т.1 и т.2 б. „А“ във връзка с чл. 301ал.2 вр. ал.1, вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК. Според съда липсва реална опасност обвиняемият да се укрие, но е налице опасност  да извърши друго престъпление при определяне на по-лека мярка за неотклонение.

Припомнямe, че шефът на полицейското управление в Раковски Георги Илиев беше арестуван по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Илиев, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.
С парична гаранция от 1500 лева са двама оперативни служители от полицейското управление в Раковски - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп. И двамата са направили пълни самопризнания. Шефът на полицейското управление казал пред разследващите, че и той бил взел толкова. Къде са останалите пари от подкупа, предстои да се разбере.
По делото като обвиняем е привлечен и пловдивският полицай Стефан Модев. В момента той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 3.05.2018 г. от 10.00 часа.