Годишен концерт на Балетна формация “My Dance”

На 26 април от 18.30 часа

В Младежки център – Добрич ще се състой годишната продукция на Балетна формация “My Dance” с участието на Студио за поп-рок певци „Сарандев”, както и изпащането на абитуриентките от формацията.

Балетна формация “My Dance” кани всички приятели да станат част от това събитие.

По-рано през месец април момичетата се върнаха от състезание в София в НДК - World Stage 2018. Там те се състезаваха с 63 състава в три възрастови групи и спечелиха четири първи, едно второ и пет трети места. В дуетните изпълнения при cadet - Дара Николова и Елизабет Желева спечелиха III-то място с танца „Цирк”, junior - Никол Василева и Никол Тодорова I-во място с танца „От джунглата”, senior - Елин Ремзиева и Виктория Димитрова III-то място с танца „Нефертити и Акн Су Намун”. При солата Никол Василева спечели II-ро място с „Котаракът в чизми”. При камерните групи в трите възрастови категории момичета спечелиха три трети места с танците „Barbie girl” и „Калинки”, „Принцесите на Дисни”,„Боксов мач”. Във формациите успеха на момичетата беше най-голям. Имат три първи места при cadet, junior и senior с танците „The Flinstones”, „Вещици” и „Плаващи пясъци”.

След годишния концерт момичетата продължават да се готвят за  квалификационно състезание International Championship & Festival “Golden pompon” – Албена, където ще се борят за право на участие в European Championship of Majorette-SPORT , което тази година ще се проведе в Опатия, Хърватия под патронажа на хърватския президент Колинда Грабар-Китарович и организирано от International Association of Majorette-sport и Alliance Majorette Adriatica.