Рома в очакване на второ чудо в Рим

Спорт

25-04-2018, 12:09

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рома направи чудо и отстрани Барса

Клоп: Атмосферата в Ливърпул е страхотна

Ливърпул изглежда обикновен отбор без Мохамед Салах

Неочакваните зрелища в Шампионската лига продължават и на полуфиналите. Рома е в очакване на второ чудо в Рим след като загуби с 2:5 на "Анфийлд"в първата полуфинална среща.


До 81-ата минута Ливърпул водеше с разгромяващото 5:0. Два гола вкара брилянтния Мохамед Салах. След това се разписа Садио Мане,а после две попадения отбеляза Роберто Фирмино.


Всичко изглеждаше срамно приключило за Рома. Десетина минути преди края обаче Юрген Клоп реши да замени Салах,който още не се е възстановил напълно от контузия и да го запази за мача в Рим.

В този момент "вълците" се пробудиха,а Ливърпул показа,че без Салах е обикновен отбор. В 81-ата минута Един Джеко намали на 5:1.В 85-ата минута от дузпа Диего Пероти направи резултата 5:2. След това отново Джеко и Наинголан имаха ситуации за трети и дори четвърти гол за италианците. Посърналата публика на Рома подивя от кеф на трибуните на митичния английски стадион.


Сега, реваншът съвсем не изглежда решен. Справка, първият четвъртфинал Барса и Рома завършил 4:1. И втория,в който стана чудото за 3:0 за Рома и сензационното елиминиране на каталунците. Рома е в очакване на второ чудо и защо не ново 3:0,този път срещу Ливърпул.


Отборът на Рома,който в срещите от Шампионската лига от групите досега не е допуснал гол в своята врата и успя да се справи в тежка група с Челси и Атлетико Мадрид не е за подценяване.

Със сигурност в Ливърпул ще мислят за сянката на онова 0:3,което инкасира Барса във втората среща в Рим.


Бившият играч на Рома и доскорошен любимец на феновете на "вълците"  ще трябва отново да вади кестени от огъня. При това след един първи полуфинал, който пращаше втората среща в протоколен реванш.

Но Рома показа досега,че е Пепеляшката на полуфиналите от Шампионската лига, която твърдо е решила да се превърне в  принцеса.