Шест медала и два рекорда за плувци от Добруджа

В международния турнир „Купа на талантите 2018”

С шест медала и два рекорда на турнира се завърнаха от София плувците на СКПС „Добруджа” от провелия се от 27 до 29 април международен турнир по плуване „Купа на талантите 2018”.
Над всички в целия турнир, в който взеха участие 581 състезатели от 42 български и чуждестранни клуба, беше Радослав Тодоров, който спечели 5 златни медала и подобри два рекорда на турнира.
11-годишният талант от Добрич стана първи в четири индивидуални дисциплини – 100 и 200 м. бруст, 50 и 100 м. бътерфлай, подобрявайки рекордите на турнира 100 м. бътерфлай и 200 м. бруст. След отличното си представяне Радо бе избран да участва в щафетата на спонсорите на турнира, с която също се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.
Отлично в турнира се представи и Брам-Джуниър Шриер, който спечели бронзов медал в изключително оспорвана битка. Няколко състезатели се побраха в няколко стотни за разпределението на сребърния и бронзовия медал, тъй като първото място безапелационно спечели Валентин Чайков от Черно Море /Варна/ с нов национален рекорд.
Добро беше представянето и на Мирела Мирева, която се класира за финала на 100 м. бътерфлай.
В състезанието участва и по-малкият брат на Брам-Джуниър – Саймън Шриер. Отборът на Добруджа бе воден от треньора Светлин Колев.

Източник: МГ Добруджа