Вратари и съдии пратиха Реал на финал

Байерн изнесе страхотна битка в Мадрид, но Левандовски предаде отбора

Вратари и съдии пратиха Реал на финала на Шампионската лига. Реферът Джунейт Чакър не свири стопроцентова дузпа в края на първото полувреме при 1:1. След мача дори виновния Марсело си призна,че е играл с ръка. Преди това Кимих откри рано в полза на баварците, а Бензема малко по-късно изравни.


Двамата вратари също помогнаха на Реал да се класира за финала. Кейлор Навас бе за пореден път последна преграда пред налитащите като оси играчи на Байерн. Така бе и в Мюнхен,същото се получи и в Мадрид. До последно извади положения за чисти голове за Байерн.

В същото време Улрайх направи непростимо наивна грешка в началото на второто полувреме. Толисо върна топката към него. Вратарят на Байерн първоначално искаше да я хване, но се усети,че ще предизвика фаул в полза на Реал. След което реши с ножичен удар да я избие. Но не успя. Размина се и за Бензема не остана нищо друго освен за отбележи второто си попадение за 2:1 в тази среща.

Независимо от този непредвиден шок Байерн показа, че е Байерн. Съвзе се и и Хамес Родригес изравни за 2:2. Оставаше доста време, в което Байерн натика съперника си в тяхното наказателно поле, но топката не влизаше и не влизаше. Всички при баварците показаха неистово желание за игра начело с ветерана Рибери. Само Левандовски буквално предаде отбора. Дали защото нямаше ден, или в главата му се е загнездила все още непотвърдената оферта на Реал от началото на годината. Но поляка бе далеч от себе си.

Хамес Родригес не поиска да се зарадва при гола във вратата на Реал. Както е известно  той е отдаден тъкмо от Реал под наем в Байерн. Така на "белия балет" му върви да получава голове от свои играчи отдадени под наем. Преди време Мората отбеляза пак в Мадрид решителен гол за Ювентус.


Със сигурност Байерн ще трябва да  освежи състава си през новия сезон за да има широчина и вариативност. Интересно е дали Нико Ковач ще може да води добре такъв славен тим като Байерн. Жалко,че емблема като Юп Хайнксе иска да напусне през лятото. Този път той не успя в движение да вземе требъл с отбора, както преди няколко години. Но успя да вдигне тима на крака.

Що се отнася до Зидан за пореден път показа,че има невероятен нюх кой да пусне в игра. И решението му да започне с Бензема, вместо с Бейл се оказа повече от удачно.