Пет отличия за балетната школа на Снежана Дескова

Стара Загора Лайф

02-05-2018, 15:56

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Годишен концерт на Балетна формация “My Dance”

От Националния конкурс „Дъга от таланти”

Балетна школа при Народно читалище „Родина-1860” с ръководител Снежана Дескова се завърна общо с пет големи отличия от три конкурса, провели се на 15 април в Пловдив и на 21 април в Стара Загора.

На Националния конкурс „Дъга от таланти” – Държавно първенство в рамките на Международния танцов конкурс „Plovdiv Open” 2018 малките балерини спечелиха І-во място и купата в най-малката възрастова група /4-8 г./ с танца си „Фантазия”, а ІІ-рото място им беше присъдено за танца „Пеперуди” – съответно с 83 и 82 точки от журито.

  На Европейския танцов шампионат „Europe Grand Dance Cup” 2018, за който имаше предварителен кастинг с 15 допуснати формации, двата танца на нашите млади таланти бяха класираха на ІІІ-то място от международното жури.

Ръководителят на Балетна школа – бившата дългогодишна прима на балета на Държавна опера Стара Загора – Снежана Дескова, похвали четирите малки дарования за това, че са били най-малките на конкурса – на 5 и 6 г., а са се представили достойно.

  На V-тия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце" на 21 април в Стара Загора на Балетна школа бе присъдено първото място за изпълнение на танц по музика на руски композитор.

 Балетната школа при читалище „Родина” е в своя 43-ти творчески сезон. Новият спектакъл на школата "Приказни чудеса" ще е на 8 юни 2018 /петък/ от 18.30 часа в Драматичния театър /вход свободен/.