Рома бе близо до второто чудо

Спорт

03-05-2018, 12:13

Снимка:

новспорт

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рома в очакване на второ чудо в Рим

Клоп: Атмосферата в Ливърпул е страхотна

Финалистът Ливърпул отново с обезпокоителна игра в края на мача

Рома бе близо до второто чудо. Ей така, къде на майтап, къде лежерно,"вълците" бяха близо до класиране на финал.

И отново се повтори същия зрелищен мач, както преди седмица на "Анфийлд". И в двата мача Рома изглеждаше напълно загубил срещите.

След като губеше с 0:5 в Ливърпул тимът на италианците се вдигна и за малко не достигна до 3:5. За някакви си десет минути Рома направи мача в Рим интересен.


Почти по същия начин се разви срещата на "Олимпико". Ливърпул взе повече от обнадеждаваща преднина от 2:1 на полувремето. За да се стигне до крайното 4:2 за Рома. Като пак в последните десетина минути романистите отбелязаха два гола.

Да не говорим и за справедливото искане на домакините за две неотсъдени дузпи от страна на Дамир Скомина.

Май италианците се оказаха прави,че ако имаше справедливост на финала трябваше да играят Байерн и Рома.

Но в крайна сметка ще има повторение на финала за КЕШ от "Парк де Пренс" през 1981 година, когато Ливърпул победи Реал с 1:0 след гол на Алън Кенеди.

Разбира се,че повечето хора ще симпатизират на Ливърпул срещу Реал. Но с оглед на показаните два мача  на полуфиналите хитрите играчи на Реал могат да вземат своето от отбора на Клоп. Ливърпул е повече от длъжен да внимава  в последните минути на мача.

Треньорската битка между прозорливия Зидан и импулсивния Клоп се очертава доста интересна. Както и противоборството между Кристиано Роналдо и новия футболен гений Мохамед Салах.