Заплетен юридически казус със заместника на Десислава Иванчева

Владимир Клисуров подаде оставка поради липса на компетентност и страх от съдебни дела

Въпреки, че беше посочен от арестуваната Десислава Иванчева за неин заместник, Владимир Клисуров категорично отказва да влезе в ролята на временен кмет на столичния район „Младост“. Причината – не може да спре строежите върху градинки и паркинги, както предизборно е обещал. Клисуров отказва да придвижи преписките, които са се натрупали. Няма обаче и законови основания да ги спира. Затова той прехвърля горещия кметски стол на арх. Румен Русев, единственият останал заместник-кмет на района.

Арх. Русев се ангажира да разпише онези преписки, които не са в противоречие със закона. Той обяви, че не е запознат с мотивите на задържаната за подкуп кметица на „Младост” да отхвърли неговата кандидатура за и.д. кмет на района, както и причините поради които го обвини, че той е в основата на атаките срещу нея.

След като днес е подал оставката си пред кмета на София Йорданка Фандъкова и пред кмета на „Младост” Десислава Иванчева, Владимир Клисуров е връчил и предизвестие по Кодекса на труда. Той няма да се връща на работа в общината и се надява следващия четвъртък юристите на СОС да решат заплетения казус с молбата му за напускане.

„Район „Младост” има страхотни проблеми и аз отказвам да си цапам ръцете”, заяви Клисуров и обясни, че използва израза в смисъл, че няма да предаде избирателите, които са гласували за него.