Заради пожара-преместили родилки и новородени в най-отдалеченото крило на болницата

Общество

04-05-2018, 22:15

Снимка:

FreeImages/ Brad Harrison

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

100 огнеборци и 17 пожарни в борба с огнената стихия в „Красно село“

Родилки и 29 новородени от болницата, която е точно до мястото на огромния пожар в „Красно село“, са били преместени в най-отдалеченото крило на лечебното заведение. Близки на родилките са били допуснати в болницата, за да не се тревожат за майките. "Няма опасност за пациентите на болница "Надежа", съобщи гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В болницата има над 65 пациенти. По думите на Николов пожарът е почти овладян. „Смятам, че няма опасност за близките сгради. Въпреки това колегите работят усилено, така че да не допуснем разпространяването на огъня",допълни гл. комисар Николов.
На мястото вече има 17 противопожарни автомобила и над 100 огнеборци. "Помагат ни Столична община с тяхната дирекция "Аварийно-спасителни дейности", ЧЕЗ, ВиК и издирваме "Овергаз" в момента. Замерванията, които направихме, не показват отрови във въздуха“, допълни началникът на пожарната.
При пожара е пострадал един човек, охранител от съседен обект. Няма опасност за живота му.
Сигналът за пожара е подаден малко след 20 часа.
Огънят е избухнал в търговски склад, който е близо до бензиностанция на бул. „Никола Мушанов”. Районът е отцепен от полиция, съобщиха от МВР. Огънят се е разпрострял на площ от около декар и половина.
Изпратен е и екип на Спешна помощ, в случай че се наложи евакуация на болница „Надежда”.
От Центъра за Спешна медицинска помощ заявиха, че са в готовност да изпратят още линейки, ако се наложи.