Цяла нощ гасиха пожара в “Красна поляна“

Подозират умишлен палеж, бебе се роди в болницата до склада

Цяла нощ е продължило гасенето на пожара, избухнал в склад за алкохол и захарни изделия, в столичния квартал „Красна поляна“. Сигналът за огъня беше подаден вчера около 20 часа. Час по-късно огънят се беше разпространил на площ от декар и половина. На мястото имаше над 100 пожарникаря и 17 противопожарни автомобила. В непосредствена близост до мястото на пожара има родилна болница и бензиностанция. Незабавно майките и 29 новородени бяха евакуирани в най-далечното крило на лечебното заведение.
Изгорялата стока от склада е на стойност близо 4 млн. лева. Собственичката на обекта Татяна Павлова заяви, че подозира умишлен палеж от конкуренти. По случая е започнало разследване. Предстои да се установи как и от къде е тръгнал огънят, съобщи старши комисар Валентин Гетов, шеф на столичната пожарна.
Двама души са пострадали от пожара. Единият е охранител на съседен обект, а другият е пожарникар, участвал в гасенето. Няма опасност за живота им, те са били прегледани от лекари и освободени от болничното заведение. Пожарникарят се е върнал на мястото на пожара, за да помага на колегите си.
На мястото е позиционирана мобилна лаборатория на РИОСВ, която замерва качеството на въздуха и няма опасност от превишаване на периметрите за замърсяване. Не е установено замърсяване на въздуха.
От болницата обясниха, че когато са видели пожара, освен преместването на пациентите, са извадили маркучи и са обливали границата между сградата и пожара. Дори пациенти помагали в напрегнатата ситуация. В момента, в който пожарът е бил загасен, се е родило бебе.