Магията на „Доброволчество с въздействие”

Място 2

На 28ми и 29ти април се проведе Конкурс за проект „_Място 2”. За един уикенд с помощта на община град Добрич, 4 междублокови пространства  в града се превърнаха в приятни и чисти места.
Конкурса имаше за цел да ангажира гражданите и  заедно да почистим средата, в която живеем. На събитието се включиха общо над 100 доброволеца и заедно успяхме да преобразим изоставените и замърсени места в приятна атмосфера за младежи и възрастни.

Конкурса се превърна в състезание между кварталите. Участваха кварталите: ЖК Иглика, ЖК Дружба, ЖК Добротица и ЖК Балик. Комисия по оценяване на работата имаше тежката задача да определи победителя.

С удоволствие ви информираме,че безпорни победители в конкурса са ЖК Иглика. Благодарение на отдадеността и жаждата им за промяна, в продължение на 3 дни местните не спряха да почистват мястото си и да споделят визията си за приятно и полезно място за сплотяване на поколенията и общностите. Конкурса на територията на квартала протече с много настроение и народни звуци.

Почетното второ място заема ЖК Дружба. Там също не липсваше настроение. Местните споделяха плановете си за мястото отново на фона на приятна музика.

Трето място споделят местата от кварталите ЖК Добротица и ЖК Балик. Местните и тук се постараха да направят своята промяна и да споделят идеите и вижданията си за мястото, което си почистиха.

Ние от сдружение „Еко Добруджа” благодарим за всеотдайността на всички местни. Смятаме,че всички заслужават да сбъднат своята ПРОМЯНА. Затова, ви гарантираме,че ще променяме всяко едно от местата. Разбира се, започвайки с победителите,  които с  желание и мотивация приеха проекта като лична кауза.

Очаквайте среща с ДоброЖънци, за да споделите вашата идея за всяко едно от местата.