Интер с реални шансове да измести Лацио в битката за ШЛ

Наполи се отказа от борбата с Юве за титлата

Два кръга преди края новият стар шампион Ювентус е предизвестен. Наполи направи грешна стъпка у дома за равенството 2:2 с Торино. Преди това Юве отстъпваше на Болоня през първата част с 0:1. Но до изненада не се стигна и "бианконеринте" спечелиха с 3:1.

Мачът в Рим между Лацио и Интер в последния кръг изглеждаше безсмислен. Но Лацио неочаквано направи грешка насред "Олимпико" и завърши 1:1 с Аталанта, който се бори с Милан за участие в групите на Лига Европа. За сметка на това Интер бе безпощаден при гостуването на Удинезе и взе мача с 4:0.

Интер има в следващия кръг домакинство на Сасуоло и в последния мач от Серия А гостува на Лацио.От своя страна лациалите са гости на Кротоне и после приемат Интер. В момента Лацио има 71 точки, а Интер е с 69. Интересно ще стане, ако преди последния кръг двата отбора имат по 72 точки. Тогава интеристите имат шанс дори с голово равенство да изместят Лацио от четвъртото място даващо право на участие в групите на Шампионската лига. През есента двата отбора завършиха 0:0 в Милано. И така при всякакво реми с попадения Интер ще има предимство с гол или голове на чужд терен.


Наполи изглежда се отказа от битката за титлата с Юве след домакинско равенство 2:2 с Торино. Дори и Ювентус да загуби мача в Рим от Рома, в последния кръг хората на Алегри имат нужда от точка в домакинството с Верона за да са недостижими. В момента Юве има 91 точки, а Наполи е с 85. Наполи има гостуване на Сампдория и приема Кротоне.

През цялата година първенството в Италия бе най-интересно от всички Топ 5 в Европа. В Англия, Испания,Германия и Франция шампионите бяха предизвестени доста по-рано. Битката между Ювентус и Наполи в Серия А продължи много по-дълго.