София срещу провинцията - кой е по-възпитан?

Животът

10-05-2018, 13:02

Снимка:

wikipedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кремена Халваджиян: Провинциалистите, които цапат, вън от София

Деляна Маринова и Ива Николова обсъждат публикацията на стилиста Кремена Халваджиян

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена online реакция. Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклукът, мръсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е в ефира на България он еър телевизионната водеща Деляна Маринова-Джуджи.

Журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град. "Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София. "Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя.