Димитър Николов поздрави хор „Трепетлика“ за успеха им

Бургас Лайф

10-05-2018, 13:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Бургасбус“ ще накаже свои контрольорки за грубо отношение

Талантливите момичета и момчета с диригент Пепа Запрянова пребориха конкуренцията на 48 други състава в тази категория

Кметът Димитър Николов се срещна с изпълнителите и ръководителите на хор "Трепетлика" и ги поздрави за постигнатия забележителен успех по време на XVI-я международен детско-юношески музикален фестивал "Звучи Москва". Там съставът получи голямата награда "Гран при".

 

"Изключително се гордеем с вашия успех. Той е важен за целия град. Продължавайте да радвате публиката с магията на българския фолклор. През месец май предстоят светли празници и ще се радвам да зарадвате нашите съграждани с невероятните си изпълнения", каза при срещата с представителите на формацията кметът Николов.

Талантливите момичета и момчета с диригент Пепа Запрянова пребориха конкуренцията на 48 други състава в тази категория. 

Престижното музикално събитие се организира в столицата на Русия от 1990 година и е едно от най-популярните в страната и чужбина. Учредител на фестивала е Департаментът по образование към администрацията на Москва.  В рамките на международната проява се провеждат конкурси за хорове, ансамбли, оркестри, солови изпълнители и композитори. 

Конкурсните дни протичат в едни от най-красивите московски сцени, като концертната зала на Руската музикална академия "Гнесини", зала "Чайковски" в Московската държавна консерватория и др.

Народен хор "Трепетлика" - Бургас беше единственият в направлението си, който участва на гала концерта в зала "Чайковски" на 01.05.2018 г.