Бургаски ученици дадоха гласа си за мигриращите птици

Мисия Бургас

12-05-2018, 17:58

Снимка:

Уикипедия

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всеки глас е важен, за да бъде Атанасовско езеро носител на „Оскар"

Атанасовско езеро е важна миграционна точка, оценена от орнитолозите по целия свят

През 2018 се отбелязва ново начало за Световния ден на мигриращите птици, тъй като сега обединява големите миграционни коридори на планетата, а именно Афро-евразийския, Източноазиатско-австралийския и Американския миграционен път на птиците. Освен това, за да стане празнуването още по-успешно и подходящо за любителите на птици по целия свят, Световният ден на мигриращите птици ще има два пикови дни за празнуване през годината – втората събота на май и октомври.
Събирайки още повече хора по света, този Ден има за цел да достигне до по-широка аудитория и да разшири посланието за опазване на птиците. Като нова глобална платформа, която обединява усилията по целия свят, Световният ден на мигриращите птици ще засили образованието и ще повиши осведомеността относно необходимостта от защита на мигриращите птици и техните местообитания - на всички нива във всички части на света.
Световният ден на мигриращите птици посвещава 2018 на големите миграционни пътища и новото сътрудничество между тях и е на тема "Обединяване на нашите гласове за опазване на птиците". Сравнявайки своя опит и загриженост, споделяйки своите истории и дейности, хората по целия свят ще направят своите гласове и действия още по-силни, защото опазването на птиците наистина е глобален проблем.
Атанасовско езеро е важна миграционна точка, оценена от орнитолозите по целия свят, през която всяка година минават над 1,5 милиона птици. Своя „глас“ за миграцията и птиците дават и малките ученици от ОУ „Ал.Георгиев - Коджакафалията“ в Бургас, които чрез своя еко клуб „Капитан Планета“ и проекта си „Моето Атанасовско езеро“ записаха специален аудио тур на български и английски език, за да разкажат на всеки, които има интерес за чудото, наречено миграция.