Представител на ММС бе избран в Бюрото на Разширеното частично споразумение за спорта към Съвета на Европа

Виктория Славкова беше избрана за член на бюрото на РЧСС с мандат за една година

По време на 12-ото заседание на Управителния съвет на Разширеното частично споразумение за спорта (РЧСС) на Съвета на Европа, 14-15 май 2018 г. в Страсбург, Франция, г-жа Виктория Славкова, директор на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество” в ММС беше избрана за член на Бюрото на РЧСС с мандат една година.
Г-жа Славкова ще участва в редовните заседания на Бюрото на РЧСС, подготвяйки насоки и работейки за реализирането на дейността на РЧСС. Бюрото е най-висшият ръководен работен орган за спорта в рамките на Съвета на Европа. Г-жа Славкова е избрана като представител на регион 4, обхващащ Централно-източна Европа и Югоизточна Европа.
Най-важното събитие, което предстои тази година, е Срещата на министрите на спорта в Тбилиси, Грузия, 16 октомври 2018 г., на която ще присъстват министри от страните – членки на Съвета на Европа. Очаква се там министрите да подпишат Съвместна декларация.

Други важни съобщения от срещата:

- Съветът на Европа ще подпише Меморандум за разбирателство с УЕФА на 30 май т. г. В момента се обсъжда и Меморандум за разбирателство с ФИФА. Тези меморандуми са политически документи, които дават възможност за съвместно сътрудничество и инициативи.

- Образователната програма MESGO - Executive Master in European Sport Governance. Инициатива на 5 европейски университета с основен партньор УЕФА. Насочена е към ръководителите на спортни федерации, но сега обхватът й се разширява и към представители на правителствата в областта на спорта.

Бяха обсъдени и други важни актуални въпроси съвместно с представители на Консултативния съвет към РЧСС, съставен от представители на спортното движение и други наблюдатели.