Марсилия подходи лежерно, Атлетико спечели Лига Европа

Спорт

17-05-2018, 12:57

Снимка:

новспорт

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гризман не мисли сега за нов отбор

Европа говори отново за Марсилия

Гризман взе европейска купа с "дюшекчиите"

Марсилия подходи лежерно на финала за Лига Европа в Лион и Атлетико Мадрид взе за трети път този трофей.

Тимът на Руди Гарсия необяснимо изигра целия мач доста наивно. Като,че ли отборът още не се бе отърсил от слабата игра на реванша в Залцбург. Тогава се стига до продължения и гол в продълженията на Роландо прати марсилци на финала в Лион.

Нямаше и малък почерк от начина по който Марсилия спечели четвъртфинала реванш срещу Лайпциг на "Велодром" с 5:2. Независимо,че германците стигаха до обрати тимът на Марсилия наложи своята воля.

На най-важният мач в Лион уж отборът на Руди Гарсия започна чудесно. Още в четвъртата минута Валер Жермен бе изведен на чиста позиция. И ако бе вкарал гол мачът може би щеше да се развие по съвсем друг начин. На всичко отгоре Манданда в един момент  изнесе играта в средата на първото полувреме със спорна топка и състезател на Марсилия като добавка сбърка.

Топката попадна в Антоан Гризман,който с лекота откри. В началото на второто полувреме нова грешка в центъра на терена доведе до контраатака и Гризман вкара втория си гол на финала. Срещата практически след това се доиграваше. В края на мача Габи вкара за 3:0.
На всичко отгоре през първото полувреме играта напусна Димитри Пайет,който получи контузия и сега ще трябва бързо да се оправя, ако иска да участва на Мондиала в Русия. При излизането му от терена с колегиален и човешки жест неговият съотборник при "петлите" Гризман го прегърна и целуна по бузата за да му вдъхне кураж.

Гризман най-после взе европейски трофей с екипа на Атлетико Мадрид. Почти сигурно е,че ще премине в Барселона и тази купа с "дюшекчиите" ще има специална тръпка за него. Още повече,че бе спечелена в родината му Франция и то в Лион, който е съвсем близо до родния му град Макон.


Руди Гарсия предпочете на финала да пази Манданда независимо,че Йоан Пеле бе в отлична форма и направи чудеса на реванша в Залцбург. Заради неговите спасявания френския тим стигна до финала. Но в крайна сметка треньорът решава за състава на отбора. Игралият много силно през целия сезон Флориан Товен точно на финала направи безличен мач.


Марсилия изгуби своя трети финал в турнира за Купата на Лига Европа, който преди това носеше името Купа на УЕФА.
Вярно, Марсилия продължава да бъде единствения френски клуб печелил най-високото европейско отличие КЕШ/Шампионска лига. Това става през 1993 година срещу Милан в Мюнхен с 1:0 след гол на Базил Боли.

Но сега Марсилия, ако иска да играе в групите на Шампионска лига през новия сезон ще  трябва да разчита на Ница да  свърши работата. "Орлетата"  гостуват в Лион. Те имат интерес да се борят докрай за участие в Лига Европа и при победа над "хлапетата" може да помогнат на Марсилия който има мач на "Велодром" с Амиен. Монако е гост на Троа,но трябва да се получи голяма изненада за да може монегаските да се издънят.