От килията – Иванчева назначава псевдопиара си за кмет на „Младост”?

Докъде ще стигне наглостта на фризьорката и нейната шайка?

Арестуваната с рекорден подкуп кметица Десислава Иванчева планирала да назначи свой човек на мястото си, твърди ПИК. Става въпрос за скандалния и пиар Петър Кърджилов, който се прочу след като бившата фризьорка се оказа зад решетките.

След зрелищния арест Кърджилов с дни обикаляше по медиите, като обясняваше, че всичко е постановка, Иванчева е невинна, а властите и прокуратурата лъжат. Самият пиар и досега остава на заплата към общината, като това не му пречи да защитава частните интереси на Иванчева.

Според изданието Иванчева по неясни причини се ползвала с привилегиите на ВИП арестант и разполагала в килията си с мобилен телефон. Чрез него тя раздавала нареждания на служители в общината.

Тъй като кметицата може да назначи за изпълняващ длъжността само някой от заместниците си, тя е измислила цяла схема за назначаването на Кърджилов. Първо тя прекратява отпуска си и започва да кметства директно от килията. След това издава заповед за назначаване на пиара за зам.-кмет, а след това му прехвърля и останалите правомощия.