Художници ще пеят етноджаз в галерията в Добрич

Добрич Лайф

18-05-2018, 17:30

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нощта на музеите в галерията на Добрич

В Нощта на музеите на 19 май

Художници ще пеят етноджаз в Нощта на музеите в художествената галерия в Добрич. Дона Стоянова, която е скулптор, доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства, преподавател в Националната художествена академия, идва в родния Добрич с група "Сибила".
Общият вкус към музиката ни събра да направим нещо заедно. Някак изкуствата се "побутват" и помагат на човек да се изрази с различни средства, казва художничката, която пее и свири на китара. С Милена Трайкова, която е график-дизайнер, а в групата - вокал и перкусии, се запознали на фестивал. По-късно към тях се присъединила и Габриела Славова - също художник, която влага енергия и в проекти в областта на културата. Стефани Чивчибашиева е номад, пътува много по света и владее екзотични ударни инструменти, разказа Дона Стоянова, която нарича "Сибила" група на пеещите художници.
На концерта ще прозвучат "Сбогом, любима" и други сафарадски песни, ирландски ритми, "Пуста е младост", "Хайде, Яно" и още етноджаз от България и Балканите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"