Община Тервел финансира празничния бал зрелостниците

Празничната вечер на 24 май ще събере 83-ма гимназисти

Община Тервел финансира бала и на тазгодишния випуск абитуриенти от двете средни училища, съобщават от кметската управа, цитирана от БТА. Празничната вечер на 24 май ще събере 83-ма гимназисти, които ще си направят снимки на градския площад край Стария дъб и ще потеглят към мястото на празненството.
"Сбогом" на своето училище вече казаха зрелостниците на професионалната гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов", сред които деветима са отличници. Училището представи на изпращането на младежите многобройните инициативи, проекти, спортни състезания, в които са участвали през учебните години.
И средното училище "Йордан Йовков" изпрати своите абитуриенти, сред които 18 завършват с отличен успех, информират от общината. Випускът оставя диря в младежката общност със спечелените отличия на клуба за автентичен фолклор, школата по приложни изкуства, вокалната студия, танцовия ансамбъл. Гимназистите имат силно присъствие в инициативите на фондацията "Българска памет", а театралната им школа спечели овациите на публиката със спектакли по творби на Йордан Йовков, посочват от кметската управа.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"