Интер се промъкна през иглени уши до Шампионска лига

Вездесъщ Мемфис Депай прати Лион при най-добрите в Европа

В безкрайно емоционален мач Интер победи в Рим Лацио с 3:2 и се промъкна през иглени уши до групите на Шампионска лига. Мачът между двата отбора се оказа десерт на последния кръг в Серия А.

Така се получи,че Интер и Лацио трябваше да решават между тях кой да бъде четвъртия участник за Италия в групите на Шампионската лига. Другите три са шампиона Ювентус, втория Наполи и третия Рома.

В предпоследния кръг Интер загуби у дома от Сасуоло,а Лацио допусна реми като гост на Кротоне. По този начин за домакините от Рим бе нужно само реми. А за интеристите трябваше на всяка цена победа.

Още в началото на мача Лацио поведе, после Интер изравни. В края на първото полувреме след образцова контраатака домакините стигнаха до 2:1. През втората част съдията първоначално отсъди дузпа за Интер, но после се допита до видеосистемата и отмени първоначалното си решение. След това обаче Де Фрай, който вече е подписал с Интер спъна в наказателното поле  Икарди и аржентинеца бе хладнокръвен при изпълнението на отсъдената дузпа за 2:2. Последва изгонване на играч на Лацио и после гостите вкараха трети гол, който се оказа с цената на влизане в групите на Шампионска лига.

Лацио също играха много силно, но нямаха шанс,а и бе сменен Чиро Имобиле, който  игра с контузия. Феновете на двата отбора бяха докрай вътре в тръпката на този достоен за Серия А финал на първенството.


Във Франция Лион успя да запази мястото си в групите на Шампионска лига. В началото гостите от Ница поведоха,но после Лион стигна до 3:1 след три попаздения на отлично игралия през целия сезон Мемфис Депай. В края на мача Плея вкара за Ница своя втори гол, но бе недостатъчно.
Марсилия си спечели мача с Амиен с 2:1, но мястото в групите на Шампионската лига му костваха загубата на финала за Лига Европа от Атлетико с 0:3 и най-вече допуснатото реми в шампионата в Гингам за 3:3. Тези две изпуснати точки от първенството пратиха отбора на Руди Гарсия отново в Лига Европа.

В предстоящия сезон Лига Европа се очертава доста оспорван. В турнира ще участват Марсилия, Милан,Челси, Арсенал, Леверкузен. Да не забравяме испанските  отбори като Севиля,които показват,че обичат да печелят тази купа.