ГЕРБ искат оставката на Таско Ерменков, въпреки извинението му

Във Facebook той написа, че е получил сигнали за замърсяване на водата в София

Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини за публикация в личния си профил във Facebook. В събота той написа, че е получил сигнали за замърсяване на водата в София. Депутатите от ГЕРБ не приеха извинението и поискаха Ерменков да си подаде оставката, предава Нова Телевизия.

„Вече няколко пъти казах, че никога и по никакъв начин не съм целял паника и възбуждането на неосновани страхове в хората. Винаги съм се придържал, че хората трябва да бъдат информирани за неща, свързани с тяхното здраве и живот. Винаги съм смятал, че народният представител е народен, когато споделя болките на хората“, заяви Ерменков.

Според него може някои от гражданите да са били изплашени, за което се извинява. „Колеги, не ми искайте оставката, това не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, я поискат, ще я дам. Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата ми го поиска“, заяви още Таско Ерменков.

От ГЕРБ обаче не приеха извинението. В декларация управляващите призоваха БСП да поиска оставката на Ерменков като жест, че партията няма общо с тези атаки. „През последните няколко дни станахме свидетели на фалшива информация, свързана с националната сигурност. Това е провокация. За съжаление се включи депутатът от БСП Таско Ерменков, което превърна тази информация в сериозен проблем и повод за притеснение. Информацията бе свързана с това, че водата в София е отровена, а държавата крие това“, заяви Тома Биков.