„Спомен за Марти“ събира юношите на „Берое“ в неделя

Спорт

23-05-2018, 15:27

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ загуби от ЦСКА-София в последен мач за сезона

Талантът загина при катастрофа точно преди година

Специален двубой ще изиграят в неделя юношите на „Берое” от набор 98, 99, 2000 и 2001. Срещата, която ще се състои на тренировъчния терен над стадион „Берое” ще бъде в памет на юношеския национал и играч на „зелено-белите” Мартин Ковачев. Талантът загина при катастрофа точно преди година.
Двубоят, наречен „Спомен за Марти” ще започне в 18 часа. В единия отбор ще бъдат бившите съотборници на Марти от набор 1998 и 1999 г. Те ще се изправят срещу настоящи играчи от Академията на Берое, родени през 2000 и 2001 г.  В игра ще се появи и треньорския щаб на тима на юношите старша възраст – Иван Гаджев и Атанас Рибарски, които работиха с таланта в годините му в школата.
След срещата семейството на Мартин Ковачев организира и специална вечеря за двата тима. На нея със специални видеоклипове ще бъдат припомнени част от изявите на Марти с екипа на Берое. Тогава ще бъде дадена и специалната стипендия за най-добрия играч на Берое U19, която семейството на таланта връчва.
„Желаем всички, които го познаваха и обичаха да присъстват. Нека види, че има хора, на които липсва и никога няма да бъде забравен”, призоваха през социалните мрежи талантите на Берое.