Ще обновят кръговата писта за лека атлетика в зала "Добротица"

Проектът на стойност около 350 000 лева

Единствената в страната кръгова писта за лекоатлетически спортове на закрито в зала "Добротица" в Добрич ще бъде обновена, съобщават от общината. Проектът на стойност около 350 000 лева, който се очаква да бъде подкрепен от Министерството на младежта и спорта, ще бъде обсъден на предстоящото заседание на общинския съвет на 29 май.
Предвижда се строителните работи да обхванат лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс. На пистата, която е силно амортизирана, ще бъде положена нова настилка от полиуретан. Пистата и секторите ще бъдат оразмерени и разчертани със специална машина и боя според изискванията на Международната федерация по лека атлетика. В залата ще бъдат монтирани нови съоръжения за дълъг, троен и овчарски скок със сертификат от федерацията. Спортистите ще разполагат и с ново оборудване за тласкане на гюле, посочват от общината.
Зала "Добротица" е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други, допълват от общината. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането залата ще може да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика, смята кметската управа.