Празнично утро с презентация „Сбогом, първи клас”

Учениците разгледаха с интерес експонираната във фоайето фотодокументална изложба „В света на Дора Габе”

На 29 май 2018 г. по повод завършването на учебната година, в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе празнично утро с учениците от първи „а” клас на СУ„П. Р. Славейков” с класен ръководител г-жа Десислава Андонова. Библиотечен специалист представи презентация „Сбогом, първи клас”, с която под форма на игра децата провериха получените знания по български език, математика и околен свят. Всички участваха изключително активно с верни отговори и поздравиха своите домакини със стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче”.

Библиотекарят от сектор „Работа с деца” запозна гостите с възможностите на библиотеката и услугите, които се предоставят на малките читатели за летни занимания. Първокласниците научиха, че в сектор „Работа с деца” могат да намерят книгите от препоръчителния списък, както и други книги, отговарящи на техните интереси. Освен това те могат да посещават и Летен детски клуб  „Играй и учи”, който библиотеката организира за всички деца от 6 до 14 години от 19 юни до 23 август, в дните вторник, сряда и четвъртък, от 10 до 12 часа. Единственото условие е да бъдат читатели на библиотеката.

Учениците разгледаха с интерес експонираната във фоайето фотодокументална изложба „В света на Дора Габе” по повод 130 г. от рождението на поетесата.