Отново БСП срещу ГЕРБ за Галиче

Социалистите планират да занимаят с казуса и евроинституциите

Скандалите покрай частичните местни избори в селата Галиче и Беден продължиха и в парламента. След като в неделя вотът и в двете села бе спечелен от ГЕРБ, БСП ги обвиниха в нарушения на изборния процес. Червените поискаха и касиране на изборите. И днес двете най-големи партии си размениха обвинения чрез декларации от името на парламентарните си групи.

Зам.-председателят на БСП Крум Зарков заяви, че Ценко Чоков активно участвал и допринесъл за избора на кандидата на ГЕРБ в Галиче.

„Обречени сме, ако се примирим с властта на златния ланец“, подчерта Зарков. Той напомни, че от партията са сигнализирали прокуратурата, предстои да се обърнат и към европейските институции.

„Губите избори постоянно от 10 години, не сте се научили да губите с достойнство“, отвърна на нападките Тома Биков от ГЕРБ. Той поздрави колегите си от БСП, че са разбрали че в България се провеждат и частични местни избори.

„ГЕРБ е единствената национална партия в България разположена в цялата география на страната“, допълни Биков.

По думите му опитът да се внуши, че изборите в България са фалшифицирани, защото БСП не може да ги спечели, е проблем за цялата политическа система.

„Ако отсега нататък още веднъж кажете, че БСП лъже, ще ви напомняме, че единственият официална признат от българския съд лъжец е Бойко Борисов“, посочи соцлидерът Корнелия Нинова.

„Няма решение на българския съд с такова определение“, отвърна зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ.