Общински съветник: Проблемът с каруците в София е отдавна

Животът

05-06-2018, 13:08

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дядо, чичо и внуче са задържани за побоя над шофьор в София

Дядо, чичо и внуче са задържани за 72 часа и са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда

Кой раздаваше юмруци на пътя...? Трима роми - дядо, чичо и внуче са задържани за побоя над шофьора след инцидента с каруца на столичния бул. "Владимир Вазов". Вчера шефът на 5-то РПУ комисар Никола Василев обясни, че ремъкът на каруцата се е скъсал и конят се е отскубнал, а причината била, че каруцарят искал животното да се движи по-бързо. След това конят се ударил в колата на шофьор, който потърсил обяснение и бил нападнат от 17-годишното внуче. На помощ се притекъл и дядо му, а минавайки оттам с такси, случката видял и чичото на тийнейджъра, който също се включил в мелето.

Тримата са задържани за 72 часа и са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда.

"Проблемът с каруците, които се движат необезпокоявано не само по столичните булеварди, а по пътищата в цялата страна, е отдавна. Те не са минали съответния преглед за техническа изправност, нямат номера, на практика са незаконни и създават множество предпоставки за пътнотранспортни произшествия", коментира за България он еър общинският съветник от ВМРО Димитър Антов.

Той допълни, че вече е повдигал въпроса пред столичния кмет Йорданка Фандъкова, която обяснила, че за последните няколко години са били съставени 8 акта на подобни каруци, глобите от които и до днес не са събрани.

"От тези хора трудно можеш да вземеш пари. Те живеят без адресна регистрация, често е невъзможно да бъдат открити. Редно е обаче да се предприемат някакви мерки и правилата да се спазват от всички", категоричен бе Антов.

Съветникът на комисаря на ромите Христо Христов обаче не се съгласи с това и отбеляза, че по негово мнение видеото с боя, което се разпространи в социалните мрежи, не показвало цялата ситуация. "Има много въпросителни. На първо място - защо клипът не започва от самото начало? Също така е мистерия защо конят се е изплашил и е тръгнал към колите...?", коментира той.

Според Христо Христов не ромите първи са нападнали шофьора на автомобила, а той е започнал физическа саморазправа с тях.

Вчера битият млад мъж разказа, че просто е поискал от мъжа от ромски произход да се опише щетата на автомобила, но вместо отговор е бил нападнат.

Предстои да бъдат прегледани записи от камерите на Столичната община и ако на тях се вижда, че и други са участвали в мелето, те също ще бъдат обвинени.