ВМРО към МВР: София прайд е противозаконен и опасен!

Общество

05-06-2018, 13:41

Снимка:

Freeimages.com/speedym

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Владо Кузов в ДПС, за да бъде привлечено гей обществото

Патриотите искат да се забрани гей парада, пазели го 1200-1300 полицаи, охраната струвала 160 000 лв.

ВМРО поискаха забрана на гей парада на 9 юни. Общинарите на партията са изпратили сигнал до МВР, че мероприятието представлява заплаха за обществения ред. Според патриотите нормално 1200-1300 полицаи да охраняват това мероприятие и да се харчат по над 160 000 лв. от бюджета на МВР.

При толкова охраната от полицейски служители това означава, че има данни за заплаха за обществения ред. В този случай МВР трябвало да ги предостави на Столична община и парадът или да се забрани, или да се премести на друго място, в друг ден и час, смятат от ВМРО. Ако не съществуват заплахи за сигурността, то не е нужно МВР да охранява това мероприятие или поне не с такъв интензитет.

„Смятам, че МВР удобно се крие при всеки гей парад, отказва информация и същевременно с лека ръка праща кохорти полиция от половината държава да пазят това екзотично мероприятие, разбира се, с парите на българските данъкоплатци“, казва Заместник-председателят на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет Карлос Контрера.

„Политическото ръководство на МВР трябва да отчете острата реакция на българското общество срещу Истанбулската конвенция - доказателство, че българите  не приемат подобни постановки, в това число и провеждането на гей паради. Нещо повече, тихомълком съгласувайки гей парада, МВР върви и срещу Българската православна църква, и срещу другите вероизповедания, които ясно и категорично заклеймиха София прайд“, твърди той.

Според него е недопустимо да се правят контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на гражданите часове преди гей парада да преминават през парка. Също така той посочва, че са недопустими практиките да се блокират цели улици и тротоари като зони за сигурност за едно де факто „частно парти“.

„Ето защо поставяме пред вътрешния министър въпроса „или-или“. Или да даде данни, че има опасност за обществения ред и да забранят парада, или, ако твърди, че няма опасност, да не го охраняват. Просто е“, твърдят от ВМРО.